Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, одобряващ усвояването на ресурсите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, одобряващ усвояването на ресурсите
Коментари Харесай

Тръмп подписа указ за добив на ресурси от Луната

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, одобряващ усвояването на ресурсите на Луната и " други небесни тела с комерсиална цел ", съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Според указа " американците би трябвало да имат право да организират търговски проучвания, рандеман и потребление на запаси в сходство с използваното законодателство ", отбелязва ТАСС. " От юридическа и физическа позиция галактическото пространство е уникално за човешката активност и Съединени американски щати не го считат за всеобщо притежание. Политиката на Съединени американски щати би трябвало да бъде да се подтиква добивът и потреблението на запаси в Космоса от страна на държавни и частни настоящи лица ", се споделя още в документа, който отхвърля Споразумението по отношение на дейностите, осъществявани от страните върху Луната и другите небесни тела, признато от Общото заседание на Организация на обединените нации през 1979 година.

ОПЕК не е желала от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да обмисли дали да изиска от американските производители да лимитират добива на нефт, съобщи американският държавен глава, представен от Ройтерс.

Президентът акцентира, че ОПЕК не е отправяла сходно предложение, само че означи, че добивът на нефт в Съединени американски щати към този момент е намалял. " Мисля, че това се случва автоматизирано, само че до момента никой не ми е задавал подобен въпрос, тъй че ще забележим както ще се случи ", добави той на конференция.

Очаква се на среща в четвъртък огромните производителки на нефт, в това число Саудитска Арабия и Русия, да се спогодят за ограничение на добива, само че единствено в случай че Съединени американски щати се причислят към тази самодейност, обявиха по-рано три източника на Ройтерс от ОПЕК плюс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР